Gedragsverandering nodig van A12-verkeer

Gepubliceerd: 07-03-2019 14:03. Bijgewerkt: 07-03-2019 22:38

Gelderland, Rijkswaterstaat, betrokken gemeenten en het bedrijfsleven hebben donderdagochtend afgesproken maatregelen te nemen voor het filegevoelige traject tussen de Duitse grens en knooppunt Velperbroek. Weggebruikers hoeven echter niet te rekenen op verbetering van infrastructuur.

Volgens Rijkswaterstaat is er qua aanpassingen aan infrastructuur nagenoeg niks meer mogelijk. De maatregelen moeten vooral zorgen voor een ‘duurzame gedragsverandering’ bij de reiziger. De komende maand inventariseren de betrokken partijen de ideeën. De kansrijke plannen worden vervolgens voorgedragen om eind 2019 te worden uitgevoerd, maar wanneer dit resultaat oplevert is niet duidelijk. “Gedragsverandering kost tijd en vraagt om intensieve samenwerking tussen overheden en bedrijfsleven”, aldus Nelly Kalfs, HoofdIngenieur-Directeur van Rijkswaterstaat Oost-Nederland.

De A12 is in beide richtingen een filegevoelig traject. Met de aankomende werkzaamheden voor de doortrekking van de snelweg A15 komt er nog meer drukte op de snelweg af, waardoor maatregelen nodig zijn. “De bereikbaarheid van de Liemers en de Achterhoek is een gedeeld belang van zowel werkgevers als overheden”, aldus gedeputeerde Conny Bieze. “Het gaat ons allemaal immers om een betere doorstroming van het verkeer en om het leefbaar houden van de regio.”

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)