Gedeputeerde brengt bezoek aan Varsseveld

Gepubliceerd: 15-09-2019 14:09. Bijgewerkt: 15-09-2019 17:13

Peter Kerris bracht vrijdagmiddag een bezoek aan Varsseveld. De gedeputeerde reikte een prijs uit aan het bedrijf Van Raam en maakte kennis met de thematafel Onderwijs en Arbeidsmarkt, die valt onder de Achterhoek Board.

Gelderland mag zich in 2019 de meest ondernemende regio van Europa noemen. In het kader daarvan bracht Oude IJsselstreek samen met de provincie een 'Dankjewel Taart' bij Van Raam om de ondernemer te bedanken voor zijn bijdrage aan de regionale economie. Voor Oude IJsselstreek is Van Raam een voorbeeld van sterke maakindustrie. Het bedrijf maakt speciale aangepaste fietsen, en kenmerkt zich volgens de gemeente door veel innovatie. De firma opende onlangs een nieuwe fabriek op Hofskamp Oost in Varsseveld, die vrijwel energieneutraal is.

Na de uitreiking van de prijs maakte gedeputeerde Kerris kennis met de thematafel Onderwijs en Arbeidsmarkt. De thematafel valt onder de Achterhoek Board, een regionale samenwerking tussen ondernemers, maatschappelijke organisaties en overheden. Het project is bedoeld om te werken aan een vitale regio. Een belangrijk speerpunt van de thematafel is volgens Oude IJsselstreek dat jeugd kennismaakt met techniek, zodat er voldoende gekwalificeerd personeel is voor de Achterhoekse arbeidsmarkt.

Foto: Roel Kleinpenning

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)