Gedeeltelijke lockdown voor Duitsland

Gepubliceerd: 02-11-2020 9:11. Bijgewerkt: 02-11-2020 9:47

Duitsland gaat vanaf maandag in een gedeeltelijke lockdown om de verspreiding van het coronavirus in te dammen. Hierdoor moeten onder meer de horeca, bioscopen en vrijetijdsparken de deuren sluiten en wordt Duitsers verzocht zoveel mogelijk thuis te blijven.


“Wij zijn gefrustreerd,” laat de Duitse horecabranche DEHOGA weten. Net als in Nederland, heeft de Duitse horeca allerlei aanpassingen gedaan om te voldoen aan de hygiënevoorschriften. Voorzitter van de Duitse horecabranche, Bernd Niemeier, zegt dat de horeca een deel van de oplossing is en geen deel van het probleem. Toch moeten zij net als in Nederland de deuren sluiten, omdat ook in Duitsland het aantal besmettingen blijft toenemen. De Duitse overheid wil met de invoering van de gedeeltelijke lockdown voorkomen dat de ziekenhuizen overbelast raken. De Duitse regering hoopt met deze maatregelen de komende vier weken de zogenoemde besmettingscurve af te vlakken.

De laatste weken was er veel onduidelijkheid bij Nederlanders over de regelgeving in Duitsland. Waar eerst nog sprake was van een meldplicht bij een kort bezoek aan Duitsland, werd deze maatregel al snel van de tafel geveegd. Ook met de nieuwe regelgeving in Duitsland, kunnen Nederlanders nog steeds de grens over om te tanken of voor een supermarktbezoek.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met de lokale omroepen Antenne Niederrhein en RN7.

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)