Frustratie en blijdschap door komst rotonde

Gepubliceerd: 04-06-2021 15:06. Bijgewerkt: 04-06-2021 16:24

De omvorming van de kruising bij Bontebrug tot een rotonde zorgde de afgelopen maanden voor overlast bij ondernemers en buurtbewoners. Nu het einde van de werkzaamheden in zicht komt, overheerst echter het gevoel dat de verkeersveiligheid beter wordt.


"Er vonden hier toch wel regelmatig incidenten plaats, waarbij af en toe ook sprake was van letsel", geeft omwonende Robert van Aalst aan. "We hopen dat er minder aanrijdingen komen en de verkeersveiligheid een stuk beter wordt." Bewoner Ivor Helmink denkt dat met name de aanleg van de rotonde voor een stuk veiligheid zorgt: "Maar ook door de oversteekplaats iets verderop. Daar kun je dankzij de middenberm nu in twee keer oversteken. En het fietspad dat achterlangs de cafetaria loopt gaat zorgen voor meer veiligheid, omdat fietsers dan voor de rotonde kunnen oversteken." Van Aalst is eigenaar van Arc en Ciel, een thuiszorgwinkel die midden in Bontebrug gevestigd is. De werkzaamheden zorgden de afgelopen tijd voor frustratie bij de ondernemer: "Op donderdag hebben we altijd een inloopdag voor mensen die vragen hebben rondom zorgproblematiek en opeens werd de weg dichtgegooid."

Van Aalst nam contact op met de gemeente over het feit dat er niets gecommuniceerd was over de wegafsluiting: "Door de gemeente werden we verwezen naar de provincie en we wachten nu nog altijd op een reactie. We vinden dat de communicatie wel erg moeizaam gaat." Helmink heeft een winkel en een bed en breakfast in het dorp, maar geeft aan minder overlast te hebben ervaren dan Van Aalst. De rotonde zelf gaat naar verwachting vrijdag open voor verkeer en dat zorgt voor blije gezichten in Bontebrug. Het gedeelte van de Dinxperloseweg zal later volgen. "Ik ben vooral blij dat het hier nu bijna voorbij is qua werkzaamheden", aldus Helmink. "Dat scheelt onszelf ook omrijden."

Foto: REGIO8

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)