Frank Futselaar loopt Olympische limiet

Gepubliceerd: 06-12-2020 17:12. Bijgewerkt: 06-12-2020 23:08

Frank Futselaar heeft de Olympische limiet op de marathon gelopen. De in Arnhem wonende atleet traint bij Running Team Liemers en liep de limiet van 2.11,30 bij de marathon in Valencia.

“WAT. EEN. DAG.”, is de eerste reactie van Futselaar op zijn eigen website. “De Olympische limiet is behaald. Op de seconde precies.” Rond de vijftien kilometer was er een hachelijk moment voor de Arnhemmer. Voor zijn neus gingen landgenoot Bart van Nunen en twee andere lopers onderuit. Futselaar kon er overheen springen en zijn weg vervolgen. Op de helft van het parcours lag hij keurig op schema, maar daarna was er tegenwind. “Ik verloor daardoor wat tijd.”

Van Nunen, die ook door kon na de valpartij, versnelde vanaf daar. Futselaar had zelf in gedachten om dat vanaf kilometer 33 te doen. “Ik voelde me nog goed, maar het werd wel zwaar. Krampen begonnen overal op te komen in mijn benen. Met nog twee kilometer moest ik alles geven om tempo te blijven lopen.” Uiteindelijk werd het nog heel krap, maar kwam Futselaar precies op tijd over de finish om volgend jaar aan de start te staan in Tokio.


Foto: REGIO8

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)