Forse straf relschoppers Go Ahead Eagles

Gepubliceerd: 07-03-2018 10:03. Bijgewerkt: 07-03-2018 10:46

De personen die zondag na de wedstrijd Go Ahead Eagles-De Graafschap spelers aanvielen worden fors bestraft. De voetbalclub uit Deventer wil de ‘supporters’ geen toegang meer geven tot het stadion.

"De supporters die zich misdragen hebben op het veld moeten rekening houden met een levenslang stadionverbod voor De Adelaarshorst", zo laat Go Ahead Eagles weten. "Hetzelfde geldt voor de personen die zich schuldig hebben gemaakt aan meerdere misdragingen." Enkele personen betraden na afloop van de wedstrijd tegen De Graafschap het veld en vielen de spelers uit Doetinchem aan. Ook supporters die zich schuldig maakten aan het gooien van vuurwerk op het veld en zich hebben misdragen buiten het stadion, staan lokale en landelijke stadionverboden te wachten.

De voetbalclub uit Deventer richt haar pijlen met name op supporters die tijdens de wedstrijd in het vak naast de uitsupporters zaten. "Vanuit dit vak zijn in het verleden vaker problemen ontstaan", aldus Go Ahead Eagles. "Het is noodzakelijk om ingrijpende maatregelen te treffen, om de veiligheid van eenieder in het stadion te kunnen waarborgen. Momenteel wordt er door Go Ahead Eagles een concreet voorstel uitgewerkt. Dit voorstel wordt volgende week met de gemeente en politie besproken."

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)