Flamengo wil titel op Terborg Toernooi

Gepubliceerd: 01-06-2019 16:06. Bijgewerkt: 01-06-2019 16:09

Met Palmeiras en Flamengo doen dit jaar twee Braziliaanse deelnemers mee aan het Terborg Toernooi. De laatste club werd dit jaar getroffen door een tragische brand waarbij tien jeugdspelers overleden, maar de ploeg gaat desondanks voor de titel op het Achterhoekse jeugdtoernooi.


“Onze verwachtingen zijn heel hoog”, vertelt verdediger Gustavo Alex Mueller van Flamengo. “We zijn hier gekomen om te winnen. De lastigste tegenstander is denk ik Palmeiras, want die komen uit ons land, dus daar moeten we van winnen.” Sinds 2010 kent het Terborg Toernooi een ware Zuid-Amerikaanse hegemonie, elk jaar won een Braziliaanse ploeg. Van een echte rivaliteit is volgens gastouder Antonio Pegas, al jaren verantwoordelijk voor de opvang van Braziliaanse jeugdspelers in Terborg, geen sprake tussen de Braziliaanse deelnemers van dit jaar: “Dat merk ik niet”, zegt Pegas. “Een aantal jaren geleden hadden we hier Cruzeiro en Atletico Mineiro, dat zijn echte rivalen. Dat is nu niet.”

In februari van dit jaar kwamen tien jeugdspelers om het leven bij een brand in een slaapzaal op het oefencomplex. Ter ere van de omgekomen jongeren speelt Flamengo met een speciaal logo. Hoewel de club en spelers niet graag ingaan op het onderwerp, merkt Pegas dat het de Brazilianen veel doet. “Alle namen van de omgekomen spelers staan in dat logo”, vertelt de gastouder. “Ze willen met het logo uitdrukken wat ze niet kunnen onderbrengen in woorden.”

Bekijk ook:
-Ajax Cape Town in voetsporen van Traoré
-Delegatie van Liverpool keurt Terborg
-Terborg Toernooi presenteert deelnemers

Foto: Gerrit van Dijken


Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)