Fin Helenius maakt selectie Orion compleet

Gepubliceerd: 23-06-2021 9:06. Bijgewerkt: 23-06-2021 9:58

De Finse passer-loper Jan Helenius complementeert de selectie van de Doetinchemse volleyballers van Active Living Orion. De eredivisionist trekt de 23-jarige Fin onder meer aan vanwege zijn sterke service pass.

"In de samenstelling van het team zochten wij nog een sterke passer, iemand die een groot deel van het speelveld kan dekken", aldus technisch manager Pim Kamps van Orion. "In Nederland was dit type speler niet beschikbaar, dus kwam de zoektocht uit in Finland." Helenius komt over van Etta Oulu uit Finland. De passer-loper speelde in het seizoen 2018/2019 in Estland waar hij landskampioen werd. Eerder trok Orion al Helenius' landgenoot Joonas Jokela aan als nieuwe diagonaal. Ook bonden de Doetinchemmers de Deen Mikkel Hoff als nieuwe spelverdeler aan zich, na het vertrek van Markus Held naar het Groningse Lycurgus.

Orion voegde eerder al Beau Wortelboer aan de selectie toe, die het afgelopen seizoen een goede indruk maakte in de wedstrijden waarin hij de kans kreeg van scheidend trainer Joris Marcelis. Eerder werd ook Dirk Spariedans vastgelegd als nieuwe trainer in Doetinchem. Hij wordt geassisteerd door Joost Joosten. Het afgelopen seizoen haalde Orion de finalepoule om het landskampioenschap en werd in de halve finale van de beker uitgeschakeld door Lycurgus.

Foto: Active Living Orion

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)