Film over nieuwe N18 klaar voor première

Gepubliceerd: 08-05-2018 16:05. Bijgewerkt: 08-05-2018 19:39

Na ongeveer veertig jaar voorbereiding en enkele jaren van werkzaamheden is de nieuwe N18 op 2 mei opgeleverd. Een groep filmmakers raakte geïntrigeerd en stak meer dan 500 uur in een film over de totstandkoming van het traject.


"Een fantastische afsluiting van het project de N18 Twenteroute", aldus coördinator Willem Kootstra. "We rijden wel over duizenden kilometers autoweg, maar hoe dat tot stand komt en wat dat allemaal voor gevolgen heeft dat weet eigenlijk niemand." In ruim twee uur tijd nemen de filmmakers de kijker mee in de ontwikkeling van de nieuwe N18. "Het is een weg waarvan iedereen vond dat die er moest komen," schets Kootstra de sfeer rondom de aanleg. "Maar niemand wilde hem voor de eigen deur hebben."

Het proces rondom de veelbesproken route wilden de filmmakers graag vastleggen. "Iemand van ons heeft geopperd; we kunnen hier een leuke documentaire van maken", vertelt editor Ton Kraayenvanger over het idee van de documentaire. "We hebben A gezegd en dan moet je ook B zeggen." De filmliefhebbers hebben er veel tijd in moet stoppen. "Het is denk ik vijfhonderd uur dat ik voor de computer gezeten heb", zegt Kraayenvanger. 


De documentaire gaat op 18 mei voor bezoekers in première bij De Matterlier in Groenlo. Daarna zullen op verschillende locaties in plaatsen aan de N18 vertoningen van de film te zien zijn. "We zijn een maand op tournee en daarna is het voor ons afgelopen," besluit Kraayenvanger.

Foto: REGIO8


Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)