Fight Night terug bij boksclub in Doetinchem

Gepubliceerd: 10-07-2018 12:07. Bijgewerkt: 10-07-2018 12:37

Na vier jaar afwezigheid is de Fight Night zaterdagavond teruggekeerd bij boksclub COB in Doetinchem. De thuisboksers bleken buitengewoon succesvol op het gala met deelnemers uit heel Nederland.


“Ik vind het zo geweldig dat mensen op deze manier kennis kunnen maken met de bokssport”, aldus organisator Dirk Chevalking. “Zo dichtbij, zo intens. Meer boksbeleving dan dit kan ik niemand bieden.” De thuisboksers Douwe Peet, Peter Verhaegh en Dejan Bolt kwamen zaterdag in het onderkomen van COB in actie en wonnen alle drie hun partij. “Normaal zien kennissen je niet sporten, nu kunnen ze dat zelf beleven”, aldus de enthousiaste negentienjarige Bolt uit Hummelo. “Ik geniet hier echt enorm van.”

De terugkeer van de Fight Night had wel de nodige voeten in de aarde. “We moesten een aantal aanpassingen doen aan de ring om onder auspiciën van de Nederlands Boksbond te kunnen organiseren”, vertelt Chevalking, die hoopt in december een volgende editie te verzorgen. “We hebben een aantal investeringen gedaan en die maken het mogelijk dat we deze avond met meer regelmaat laten terugkomen. Dat verdient het absoluut.”

Foto: Studio Chevalking

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)