Fietssnelweg Doetinchem-Emmerich kansrijk

Gepubliceerd: 08-04-2019 11:04. Bijgewerkt: 08-04-2019 11:48

Een fietssnelweg tussen Doetinchem, Zevenaar en Emmerich heeft een groot potentieel. Dat blijkt uit een analyse die is uitgevoerd in opdracht van de Euregio Rijn en Waal.

"Op basis van een gedetailleerde evaluatie van het fietssnelwegennetwerk in het gebied zijn er in de studie drie trajecten uitgelicht die volgens de deskundigen een groot potentieel hebben", aldus de organisatie. Een van de trajecten met groot potentieel is het traject Doetinchem-Zevenaar-Emmerich. "Het doel is om deze routes op middellange termijn uit te breiden en als snelle fietsroutes in te voeren." Voor de realisatie van de plannen heeft de Euregio nog wel de hulp nodig van de betrokken gemeenten. "Voor de concrete uitwerking wordt de samenwerking gezocht met de gemeentes."

Volgens burgemeester Bruls van Nijmegen, die de resultaten presenteerde, zorgen de trajecten ervoor dat steden aan beide kanten van de grens beter verbonden worden: "Niet alleen omdat we op die manier kunnen voorzien in de groeiende behoefte aan dit type woon-werkverkeer, maar ook omdat het ons nog beter op de kaart kan zetten op het gebied van fietstoerisme."

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)