Fietsival op basisscholen in Doetinchem

Gepubliceerd: 21-05-2021 10:05. Bijgewerkt: 21-05-2021 11:07

Dertien basisscholen in Doetinchem doen de komende weken mee aan de alternatieve vorm van het Fietsival. Met onder meer een pumptrackbaan kunnen leerlingen kennis maken met verschillende fietssporten, terwijl tegelijkertijd geld wordt opgehaald voor een goed doel.


"We hadden het graag gedaan voor het hele grote publiek in Doetinchem", aldus wethouder Rens Steintjes. Het Fietsival zou gehouden worden in de binnenstad, maar omdat met de huidige coronamaatregelen geen evenement plaats kan vinden, gaan ze dit jaar langs scholen. "Op deze manier kunnen we het ook in deze tijd veilig organiseren", zegt Steintjes. De scholentour is een initiatief van Sportbedrijf Doetinchem. De directrice van basisschool Octa twijfelde niet om mee te doen. "Wij vinden bewegen heel belangrijk en op deze manier kunnen kinderen kennis maken met een nieuwe sport", vertelt Richelle Bosgoed, directrice van de basisschool. "Daarnaast steunen we hier goede doelen mee, dus hebben we een mooi totaalpakket."

Ook de leerlingen waren blij dat ze het klaslokaal uit konden om op de fiets te stappen. "Nu kunnen we spelen in plaats van op een stoel zitten en werken", vertelt leerlinge Ise. Ook haar klasgenote Jente geeft de voorkeur aan fietsen: "Ik vind het leuk om dit voor kinderen in arme landen te doen." Met een sponsorfietstocht wordt binnen het alternatieve Fietsival namelijk geld opgehaald. De leerlingen konden uit vier goede doelen kiezen, en kozen voor Kanjers voor Kanjers. "Wij hebben gekozen voor zwemlessen voor Kanjers", vertelt de directrice. "Alle leerlingen hier hebben zwemles gehad en zij vinden het belangrijk dat andere kinderen dan ook kunnen doen."

Saaie auto's
De komende tijd verplaatst de Fietsival-scholentour naar andere basisscholen in de gemeente, leerlinge Jente hoopt dat de pumptrackbaan in de toekomst ook weer terugkomt op basisschool Octa: "Dan ben je lekker in de natuur en kun je dingen beleven", aldus de leerlinge. "En dan hoef je niet in die saaie auto's te zitten."

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)