Fietsersbond vindt situatie stad gevaarlijk

Gepubliceerd: 08-04-2019 10:04. Bijgewerkt: 08-04-2019 10:54

De Fietsersbond in Doetinchem spreekt van een onverantwoorde situatie wat betreft fietsen in de binnenstad. Door een gebrek aan handhaving na het middaguur ontstaat volgens de belangengroep een gevaarlijke situatie.

“Het klinkt wellicht gek”, aldus Karel Berkhuysen, voorzitter van de Fietsersbond in Doetinchem. “Maar de afdeling Doetinchem van de Fietsersbond is van begin af aan tegen het fietsen in de binnenstad geweest, ook voor 12.00 uur. We hebben onder andere gewaarschuwd voor het fenomeen dat er na het middaguur steeds meer gefietst zou worden.” Na een eerdere proef is het vanaf september tot 12.00 uur toegestaan om te fietsen in het centrum van de stad. Uit een onderzoek van onderzoeksbureau STIPO bleek dat een meerderheid vóór de ochtendopenstelling was. Onder meer winkelen zou zo makkelijker moeten worden.

Berkhuysen stoort zich aan de gebrekkige controle op het fietsen in de stad na 12.00 uur, iets dat volgens hem een harde eis was. Uit steekproeven van de Fietsersbond blijkt dat er slechts één handhaver actief was na het middaguur, ondanks dat er honderden fietsers passeerden. “Daarnaast was er sprake van asociaal gedrag van veel scooterrijders”, aldus Berkhuysen, die aangeeft een overleg met de gemeente te willen. Doetinchem komt later met een reactie op de kritiek van de Fietsersbond.

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)