Fietsersbond in actie voor veilige rotonde

Gepubliceerd: 01-12-2020 16:12. Bijgewerkt: 01-12-2020 17:01

De Fietsersbond in Doetinchem wilde dinsdag voor een kleine verkeerschaos zorgen op een rotonde nabij het kantoor van het waterschap. De drukte bleef met een zevental fietsers uit, desondanks hopen ze dat hun boodschap om ongelukken te voorkomen overkomt.

“Op dit punt worden toch elke keer weer fietsers aangereden”, vertelt initiatiefnemer van de actie Karel Berkhuysen, ook voorzitter van de Fietsersbond. “Het is wel recent aangepakt, maar blijkbaar is het toch onoverzichtelijk of verwarrend voor automobilisten en fietsers.” De gemeente beaamt dat de rotonde recent is aangepakt, waarbij ook op de veiligheid is gelet. Zo zijn volgens wethouder Rens Steintjens onder meer zichtlijnen verbeterd, is de bebording aangepakt, en is er meer ruimte gecreëerd voor auto’s.

Voor Berkhuysen is dat niet genoeg: “Het is inderdaad wat duidelijker geworden, maar die maatregelen zijn niet afdoende, aangezien hier een paar weken terug nog een fietser naar het ziekenhuis is afgevoerd." De fietsster liep na een aanrijding op de kruising tussen de Mercuriusstraat en de Energieweg een hoofdwond op. Berkhuysen maakt zich met name zorgen over de desbetreffende afslag richting het bedrijventerrein.

'Het houdt een keer op'

Een afsluiting van de afslag richting het bedrijventerrein is voor de Fietsersbond een oplossing Steintjes kan echter weinig betekenen voor de actievoerders. “Alle aandacht die hier voor is, is prima", vindt de wethouder. "Alleen als ze denken dat er oplossingen verzonnen kunnen worden om alle onveiligheid uit te sluiten, dan houdt het een keer op."

Foto: REGIO8

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)