Fietsenmakersmarathon levert duizend euro op

Gepubliceerd: 19-02-2019 16:02. Bijgewerkt: 19-02-2019 16:25

Vijftig uur lang achtereenvolgend banden plakken, kettingen wisselen en verlichting vervangen. Het gebeurde afgelopen weekend bij Hofstede Tweewielers in Borculo tijdens de zogenoemde 'fietsenmakersmarathon'. De winkel haalde in totaal duizend euro op met de actie, waarvan de totale opbrengst gaat naar de stichting 'Spieren voor Spieren'.


"Ik ken geen fietsenmaker die zo gek is om vijftig uur achter elkaar te blijven repareren", aldus organisator Peter Hofstede. "Waarmee het team natuurlijk ook mee moet werken. Want ik heb de mensen nodig om de fietsen te repareren." Hofstede koos voor zijn actie doelbewust voor Spieren voor Spieren als goed doel. "Het sluit natuurlijk naadloos aan bij fietsen. Voor ons is fietsen heel normaal, maar er zijn een hoop kinderen die dat helaas niet kunnen vanwege een ziekte." De inwoners van Borculo bleken betrokken bij die zaak. "Er worden taarten en bloemen gebracht, er wordt geld gedoneerd zonder dat mensen een fiets laten repareren. Iedereen zet zijn schouders eronder. Dat is bijzonder."

Hofstede kon merken dat zijn winkel veel extra publiek trok tijdens de marathon. "Mensen hebben denk ik gewacht met het brengen van hun fiets, omdat ze nu weten dat wat we doen, gedoneerd wordt aan het goede doel", aldus Hofstede. De fietsenmakers wisselden elkaar af in dag- en nachtdiensten tijdens het actieweekend. Van grote vermoeidheid was geen sprake volgens Hofstede: "Een goed doel geeft je zoveel enthousiasme, waardoor je het langer kunt volhouden." En om dan duizend euro bij elkaar te werken met een team geeft een extra kick. "Met elkaar moet je het doen."

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)