Feyenoord geeft Grol clinic voor verjaardag

Gepubliceerd: 22-09-2018 17:09. Bijgewerkt: 23-09-2018 14:26

SV Grol bestond dinsdag honderd jaar, reden voor een week vol met feesten, herdenkingen en recepties. Feyenoord gaf de Groenlose voetbalclub zaterdag als speciaal verjaardagscadeau een clinic voor jeugdspelers op sportpark Den Elshof cadeau.


“Wij hebben een hele goede band met Feyenoord door middel van het Marveld-toernooi”, vertelt Patrick Pos, een van de leden van de jubileumcommissie. “Zij hebben aangegeven dat ze dit willen aanbieden als cadeau voor Grol 100 jaar, daar moet je dan gebruik van maken.” Voormalig Feyenoord-publiekslieveling Mike Obiku ging maar wat graag met de Groenlose talenten aan de gang. “Wij geven overal in het land clinics, want jonge talenten als deze zijn natuurlijk de toekomst”, aldus de Nigeriaanse oud-aanvaller. “Misschien gaat er eentje in de toekomst wel bij Feyenoord voetballen, wie weet.”

De clinic is een van de laatste activiteiten in een week vol festiviteiten. Dinsdag, op de daadwerkelijke verjaardag van de voetbalclub, organiseerde SV Grol een herdenkingsmoment voor alle leden die zijn heengegaan. Later in de week volgden nog een jubileumreceptie en een feestavond bij City Lido. “Eigenlijk is de hele week an sich een hoogtepunt”, vindt Pos. “Het zijn allemaal mooie activiteiten geweest die op hun manier bijgedragen hebben aan een prachtige herinnering.” Zondag wordt de jubileumweek afgesloten met een speciale herdenkingsdienst.

Samenwerking als toekomst
Gevraagd naar toekomstdromen voor de voetbalvereniging wijst voorzitter Hans Scheinck naar het uitbreiden van samenwerking. Naast samenwerkingen met Longa’30 (G-voetbal) en VIOS Beltrum (vrouwenvoetbal), moet met name het partnership met Grolse Boys in een stroomversnelling komen. Die club viert dit jaar haar zeventigjarig jubileum: “Dit is wel het goede moment om te kijken of we in ieder geval in Groenlo tot één club kunnen komen”, aldus de voorzitter. “Daarna bouwen we dat verder uit met clubs in de regio.”

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)