Felle kritiek op Nederlands grensverkeer

Gepubliceerd: 07-01-2022 11:01. Bijgewerkt: 07-01-2022 11:12

Vanuit de deelstaatfractie van de Duitse Sozialdemokratische Partei Deutschlands (SPD) is er felle kritiek op het winkel- en vrijetijdstoerisme in de grensregio met Nederland. Sinds de kerstvakantie merken de Duitsers veel grensbewegingen vanuit Nederland door de strenge lockdown die geldt.

Volgens Antenne Niederrhein laat de woordvoerder van de SPD-fractie, Josef Neumann, weten dat zijn partij bedrijven hekelt die extra prikkels creëren voor grensoverschrijdend verkeer vanuit Nederland. "Het is volkomen onaanvaardbaar dat winkel- en vrijetijdstoerisme wordt gepromoot te midden van een van de grootste gezondheidscrisis", aldus Neumann. Volgens de woordvoerder zou het infectieproces versterkt worden door grensbewegingen. Graag ziet de partij dat de deelstaatregering van Noordrijn-Westfalen een duidelijk signaal afgeeft aan Nederland.

Vlak voor de kerstdagen kwamen Demissionair premier Mark Rutte en de premier van de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen, Henrik Wüst, gezamenlijk met een oproep om grensbewegingen zoveel mogelijk te beperken. Er werd specifiek opgeroepen niet de grens over te gaan om uit eten te gaan en winkels te bezoeken.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met de lokale omroepen Antenne Niederrhein en RN7.

Foto: REGIO8 (archief)

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)