Feestwinkel Festival met handen in het haar

Gepubliceerd: 18-09-2020 16:09. Bijgewerkt: 24-09-2020 12:02

Feestwinkel Festival in Doetinchem kent moeilijke tijden nu door het coronavirus het ene na het andere evenement van de kalender verdwijnt. Waar de verkoop van attributen voor Halloween of het Oktoberfest normaal in deze periode start, wordt er nu bijna niets verkocht.


“We zitten met de handen in ons haar”, zegt Lars Peters, die samen met zijn vader eigenaar is van de feestwinkel. “Het is nog koffiedik kijken hoe het nu verder moet.” Daar komt bij dat Festival net een nieuw pand aan de Transportweg heeft gekocht en de collectie flink wilde uitbreiden. Waar het pand van 3400m2 voor tachtig tot negentig procent gevuld had moeten zijn met feestkleding, is het voorlopig helemaal leeg. “We zijn nu net bezig om de stellingen te plaatsen, maar dan nog is de vraag of carnaval door kan gaan dit jaar”, zegt Peters, die ondanks de onzekerheid over het doorgaan van het feest voorbereid wil zijn: "Als het carnaval losbarst, willen we er staan. Hier leven we voor en dat willen we graag zo houden.”

De feestwinkel kan het komende jaar het hoofd boven water houden. Als er daarna nog altijd geen feesten plaatsvinden, verwacht de eigenaar een desastreus effect op de sector. “De hele evenementenbranche ligt hier wakker van", weet Peters. "We proberen positief te blijven, maar we weten niet hoe het gaat lopen. Zolang we anderhalve meter afstand moeten houden blijft het nog wel even zo.” De aankopen voor Halloween en de vuurwerkverkoop aan het einde van het jaar zouden nog wat goed kunnen maken. “We hebben daar wel op ingekocht", zegt Peters. "Het feest wordt veelal buiten gevierd en zou in kleine groepen nog georganiseerd kunnen worden."

Foto: REGIO8


Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)