Feestfabriek zet streep door Mañana Mañana

Gepubliceerd: 06-04-2020 16:04. Bijgewerkt: 06-04-2020 16:47

Festivalorganisator De Feestfabriek heeft maandag besloten om Mañana Mañana, dat gepland stond op 18 tot en met 21 juni in Vorden, dit jaar niet door te laten gaan. Over het al dan niet doorgaan van de Zwarte Cross wordt op een later moment een beslissing genomen.


"Wij vinden het niet gepast om het festival door te laten gaan", zo laat algemeen directeur Ronnie Degen weten, die wijst dat het kabinet tot nog toe alle evenementen tot 1 juni verboden heeft. Als oplossing wil de organisatie de editie van dit jaar, volgend jaar uitvoeren, op 10 tot en met 13 juni 2021. "Wij hebben vragen bij de artiesten uitstaan of zij volgend jaar willen komen spelen”, zegt Degen. "De kaarten die mensen al hebben gekocht blijven geldig." Voor de mensen die op de nieuwe data niet naar Vorden kunnen komen, is een restitutie mogelijk. Volgens de directeur baalt de gehele Feestfabriek van het besluit, maar kon de organisatie niet anders. "Iedereen heeft er tijd en energie in zitten, maar veiligheid en gezondheid van bezoekers en medewerkers staan bovenop", aldus Degen. "We gaan het volgend jaar dubbel en dwars goedmaken."

De organisator heeft met het grootste festival van Nederland nog een andere kopzorg. Desalniettemin kijkt Degen vooralsnog niet negatief naar juli. "Waar het nu om draait is dat we met z’n allen meewerken om het virus de wereld uit te krijgen, dat doen wij ook", stelt de directeur. "We zijn met allerlei scenario's bezig", legt Degen uit. "Maar vooralsnog zijn we ook nog gewoon bezig met de voorbereidingen in de hoop dat het doorgaat." Hij wacht met een besluit over de Zwarte Cross vooral op nieuws vanuit de overheid. "De duidelijkheid is er nog niet", aldus de directeur. "We wachten eerst 28 april en vervolgens 1 juni af. Aan de hand daarvan zullen we besluiten gaan nemen."

Foto: REGIO8


Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)