Feestfabriek bij kort geding om maatregelen

Gepubliceerd: 13-07-2021 9:07. Bijgewerkt: 13-07-2021 9:18

De Feestfabriek, het bedrijf achter festivals als de Zwarte Cross en Mañana Mañana, heeft zich aangesloten bij een kort geding dat is aangespannen tegen de overheid. In totaal gaat het om ruim dertig organisaties die de beslissing aanvechten van het kabinet om zogeheten 'ongeplaceerde publieksevenementen' te verbieden.

De partijen zijn het volgens Omroep Gelderland niet eens met de nieuwe coronamaatregelen als gevolg van het toenemende aantal besmettingen. Ze noemen de beslissing 'onzorgvuldig voorbereid en onjuist'. Festivalorganisator ID&T maakte vrijwel direct na de persconferentie van vrijdag al bekend naar de rechter te stappen. Ze willen dat evenementen die voldoen aan de voorwaarden van Fieldlab worden toegestaan. Bezoekers zouden dan welkom zijn met een recente negatieve test.

De Feestfabriek zette vorige maand al een streep door de Zwarte Cross, omdat er nog te veel onzekerheden waren. En vorige week werd ook Mañana Mañana afgelast, omdat het nog niet mogelijk is om een festival met camping te organiseren. Voor het weekend van de Zwarte Cross staat er nog wel een alternatief festival op het programma: De Mega Immuun Party. Het gaat om een driedaags festival, zonder camping, met een capaciteit van zo'n twintigduizend bezoekers per dag.

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)