Feestelijke avond voor De Graafschap na zege

Gepubliceerd: 27-10-2018 22:10. Bijgewerkt: 27-10-2018 23:16

De Graafschap heeft zaterdagavond een belangrijke zege geboekt in de thuiswedstrijd tegen Excelsior. De Superboeren wonnen in een avond vol feestelijkheden met 4-1 van de Rotterdammers.


Voorafgaand aan de wedstrijd was er een gigantisch spandoek van de Brigata Tifosi ter ere van hun vijftienjarig jubileum. In de beginfase leken de Doetinchemmers daarvan onder de indruk, want Excelsior domineerde. Al na twee minuten schoot Ryan Koolwijk een vrije trap op de lat en met name Marcus Edwards, die Elias Már Omarsson de kans gunde, verzuimde de Rotterdammers op voorsprong te zetten. Uit het niets kwam De Graafschap na 25 minuten spelen op voorsprong. Na goed doorzetten van Leeroy Owusu kon Frank Olijve de vrijstaande Daryl van Mieghem vinden, die raak schoot. Vlak voor rust kwam Excelsior toch op gelijke hoogte, nadat Omarsson geklungel in de defensie afstrafte.

Na rust liet invaller Furdjel Narsingh zich zien. De aanvaller trok naar binnen en schoof na 50 minuten de 2-1 binnen. De Graafschap leefde daarna op en na een voorzet van Narsingh kopte Youssef El Jebli vijf minuten later de 3-1 tegen de touwen. Voor Excelsior werd de avond nog pijnlijker, toen Jurgen Mattheij zijn tweede gele kaart en dus rood kreeg. De Graafschap speelde daarna een goede wedstrijd. Na goed doorjagen en vervolgens een pegel van Van Mieghem, kon Fabian Serrarens de rebound (4-1) binnenkoppen. In de slotfase kopte Bart Straalman nog op de paal.

Door deze overwinning verlaat De Graafschap voorlopig de degradatiezone en staat het met tien punten uit tien duels boven de streep. Dinsdag spelen de Superboeren een thuisduel tegen PEC Zwolle in de beker.

Foto: Joop Kappert

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)