Fedde Schoemaker met kajak richting Oslo

Gepubliceerd: 09-02-2019 19:02. Bijgewerkt: 08-03-2019 15:09

Fedde Schoemaker uit Gaanderen gaat op twee april met een kajak van Doetinchem naar Oslo in Noorwegen varen. Voor de 22-jarige wereldreiziger is de kajaktocht van drieduizend kilometer een wens die in vervulling gaat.

"Ik vind het super gaaf en heb de hele route al doorberekend", vertelt Fedde Schoemaker. "Het is gewoon echt een droom voor mij." De wereldreiziger is al een tijdje bezig met de voorbereidingen. Zo heeft hij onder andere goede peddels en een waterpak gekocht. Ook heeft hij ervaren kajakkers uit Duitsland om advies gevraagd. "Het gaat echt loodzwaar worden, en dan eerder nog mentaal dan fysiek", legt de inwoner uit Gaanderen uit. "Je bent helemaal alleen en daar moet je mentaal heel sterk op voorbereid zijn."

De reis gaat voor Schoemaker zo'n zeven tot acht duizend euro kosten. Hij is een crowdfundingsactie gestart om geld op te halen. "Ik heb al verschillende donaties binnen", vertelt de kajakker, maar hij benadrukt dat mensen hem eerst geen geld wilden geven omdat ze dachten dat de vertrekdatum van één april een grap was. "Vandaar dat ik twee april vertrek anders wordt het niet serieus opgevat." Eind september hoopt Schoemaker weer met de kajak de Achterhoek binnen te varen.

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)