Extra informatieavond over glasvezel in Kilder

Gepubliceerd: 15-12-2017 9:12.

Er komt op 8 januari een extra informatieavond over de aanleg van glasvezel in het buitengebied van Montferland, Doetinchem, Doesburg en Oude IJsselstreek in Kilder. De aanloop is volgens aanbieder CIF zo groot dat donderdagavond mensen geweigerd moesten worden.

‘’De opkomst was dusdanig hoog, dat CIF heeft besloten om een kleine 100 mensen niet meer binnen te laten. Deze mensen hebben het informatiepakket ontvangen en werden verwezen naar de informatiebijeenkomst van maandagavond in Doetinchem’’, luidt de verklaring van de aanbieder. ‘’CIF vindt het vervelend de inwoners van het buitengebied in Kilder en omstreken te moeten teleurstellen en organiseert daarom op 8 januari 2018 een extra informatieavond. ‘’

Op de avonden worden de plannen besproken voor aanleg van glasvezel in het buitengebied. Indien de helft van het aantal inwoners van de buitengebieden in de eerder genoemde gemeenten zich inschrijven, wordt er volgend jaar gestart met de aanleg van het snelle internet. Volgens de gemeenten is dat belangrijk om het buitengebied te ontwikkelen en woningwaarden hoog te houden.

Laatste twee informatieavonden:

18 december 2017, Onland in Doetinchem, van 19.45 uur tot 21.30 uur
8 januari 2018, Zaal Teunissen in Kilder, van 19.45 uur tot 21.30 uur

Foto: Wethouder Tanja Loeff-Hageman

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)