Extra bedden voor coronapatiënten in SKB

Gepubliceerd: 29-12-2020 16:12. Bijgewerkt: 30-12-2020 13:10

Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) in Winterswijk heeft dinsdag besloten de zorg voor coronapatiënten verder op te schalen. Daarmee creëert het SKB meer ruimte voor coronapatiënten uit de Twentse ziekenhuizen, waar een zorgelijke situatie is ontstaan.

"De verpleegafdeling wordt uitgebreid met zeven extra bedden", zo meldt het ziekenhuis. Daarnaast wordt ook de corona-IC in het ziekenhuis uitgebreid van vier naar vijf. Ook blijft de reguliere capaciteit beschikbaar in Winterswijk. "Daardoor ontstaat er meer ruimte om patiënten uit Twente over te nemen en om extra patiënten uit het oosten van de Achterhoek op te nemen", verwacht het SKB. Volgens een woordvoerder van het ziekenhuis neemt ook in de Achterhoek het aantal patiënten dat ziekenhuiszorg nodig heeft gestaag toe.

Ook heeft het Streekziekenhuis Koningin Beatrix operaties moeten verplaatsen naar een later moment. Het gaat volgens het SKB om operaties die planbaar zijn en operaties waarvan het niet noodzakelijk is om het binnen zes weken uit te voeren. De spoedzorg, semi-spoedzorg en de oncologische- en dagbehandelingen gaan wel door.

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)