Ex-Superboer focust op carrière als model

Gepubliceerd: 19-10-2017 10:10. Bijgewerkt: 19-10-2017 10:28

Voetballer Thijs Bouma focust zich sinds zijn vertrek uit Doetinchem op zijn carrière als model. De 25-jarige oud-speler van De Graafschap maakte in 2016 zijn laatste minuten op de Nederlandse velden.

“Ik ben op dit moment fulltime model’’, vertelt Thijs Bouma, die op zijn Instagram meer dan 140.000 volgers heeft. “Daar promoot ik merken, dat gaat wel lekker.” In Doetinchemse dienst kwam Bouma door een kuitblessure tot zeven wedstrijden. De ex-Superboer, die in zijn tijd bij De Graafschap ook als model werkte, baalt nog van die situatie. “Dat was erg ongelukkig, anders had ik misschien wel dertig wedstrijden gespeeld.” Zeven maanden later na het oplopen van die blessure maakte hij zijn rentree tegen Feyenoord.

Na zijn tijd in de Achterhoek kende de verdediger geen andere club. “Ik heb wel voor mezelf doorgetraind, met Urby Emanuelson, Ryan Babel en Robbert Schilder.” Bouma was afgelopen zomer op proef bij FC Dordrecht, maar wist daar geen contract af te dwingen. “Daar was ik teleurgesteld over”, aldus de verdediger. “De stageperiode was erg goed maar er moest eerst een andere rechtsback vertrekken.”

Zoektocht naar nieuwe club
Bouma hoopt nog steeds op een nieuwe club en vervolgt zijn zoektocht in de winterstop. “Het niveau van de Jupiler League kan ik halen”, vindt Bouma. Toch zal hij gezien zijn modellencarrière niet iedere uitdaging aannemen. “Ik heb vaak discussies met trainers gehad, maar die ga ik nu uit de weg. Wat ik in mijn vrije tijd doe heeft niks met voetbal te maken”, aldus de ex-Superboer. “Ik had al wel gesproken met een aantal amateurclubs, maar wat zij mij aanbieden per maand kan ik met een post op Instagram verdienen.”

Het complete interview met Thijs Bouma is vrijdagavond vanaf 19.00 uur te beluisteren in 8SPORT bij Optimaal FM.

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)