Europese Bedrijfsspelen in de Achterhoek

Gepubliceerd: 13-10-2021 11:10. Bijgewerkt: 13-10-2021 11:23

Twee onderdelen van de Europese Bedrijfsspelen vinden komende zomer plaats in de Achterhoek. De volleybalwedstrijden worden gespeeld in de Topsporthal in Doetinchem, terwijl Montferland gastheer is van het wielrennen.

De regio maakt zo onderdeel uit van het evenement dat de gemeente Arnhem, in samenwerking met onder meer de provincie, organiseert. “De Achterhoek wil zich profileren als gezonde regio”, laat een woordvoerder van de gemeente Doetinchem weten over de reden om bij te dragen aan de 'European Company Sport Games'. “Een vitale werkomgeving en vitale werknemers spelen hierin een grote rol.” Volgens Doetinchem zijn er geen kosten verbonden aan de organisatie. De eindverantwoordelijkheid ligt bij de organisator, terwijl Achterhoek in Beweging als partner een bijdrage levert.

Het breedtesportevenement is een verzameling sportwedstrijden voor bedrijfsteams. De organisatie verwacht dat in totaal vijfduizend werknemers van vijfhonderd bedrijven uit tientallen landen deelnemen aan het evenement. Deelnemers kunnen zich voor een bedrag van enkele honderden euro’s tot eind januari inschrijven. De Europese Bedrijfsspelen vinden van 22 tot 26 juni volgend jaar plaats, met trainingscentrum Papendal in Arnhem als epicentrum.

Tweede keer in Nederland
Het is de tweede keer dat de Europese Bedrijfsspelen plaatsvinden in Nederland, nadat de allereerste editie in 1977 in Eindhoven was. De andere sporten binnen het evenement worden gehouden in Arnhem, Apeldoorn, Ede en Nijmegen. Trainingscentrum Papendal is daarbij gastheer van de meeste wedstrijden. Of de deelnemers ook overnachten in de Achterhoek is niet bekend. Ze kunnen zelf kiezen waar de slaapadressen zijn, waarbij het wel gaat om hotels in Gelderland.

‘Groot evenement in Doetinchem’
Bij de presentatie van de begroting van Doetinchem maakte de gemeente bekend 300.000 euro te reserveren voor het organiseren van een groot evenement. Een woordvoerder geeft aan dat het hier niet om de Europese Bedrijfsspelen gaat, maar bevestigt niet welk evenement het wel is: “Dat kunnen we op dit moment nog niet zeggen.”

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)