Euregio wil crisissamenwerking behouden

Gepubliceerd: 06-12-2021 13:12.

De EUREGIO-Raad heeft tijdens een vergadering een gezamenlijk besluit genomen voor de samenwerking in tijden van corona. Onder andere open grenzen zijn essentieel volgens de raad.
"Wij als EUREGIO zullen ons daarom inzetten voor een gekwalificeerde uitwisseling tussen nationale regeringen, deelstaatregeringen en grensregio’s", klinkt een citaat uit het besluit. "Zodat in toekomstige crisissituaties op passende en effectieve wijze wordt ingespeeld op de specifieke eigenschappen van grensregio’s." Ook in de Achterhoek wordt er in crisissituaties goed samengewerkt op dit moment. Zo is de samenwerking tussen de brandweerposten van Dinxperlo en het Duitse Suderwick die op meldingen over de grens rijden, een goed voorbeeld. Ook in tijden van de pandemie is deze samenwerking blijven bestaan.

Voor de EUREGIO was dit vanaf het begin van de coronasituatie een duidelijk uitgangspunt. "De pandemie mag geen negatieve invloed hebben op de al sinds jaar en dag bestaande goede en nauwe betrekkingen", laat de EUREGIO-raad weten. "Integendeel, onze intensieve relatie als buren en de over een periode van meer dan 60 jaar gegroeide vriendschap in de oudste Europese euregio vormden een optimale basis voor het gezamenlijk doorstaan van de crisis." Onder meer de opname van patiënten op de IC-afdeling wordt als positief voorbeeld genoemd.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met de lokale omroepen Antenne Niederrhein en RN7.

Foto: REGIO8 (archief)

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)