Euregio trekt uitspraak coronaregels in

Gepubliceerd: 11-05-2021 10:05. Bijgewerkt: 11-05-2021 10:52

De Euregio Rijn-Waal komt terug op de boodschap dat de testplicht voor Nederlanders in Duitsland vervalt bij immuniteit voor het coronavirus. Achteraf blijkt dit niet waar te zijn en komt de organisatie terug op de verstrekte informatie, tekenend voor de onduidelijkheid in de grensregio.


"We zitten te ver van het beslissingsproces in Berlijn af", zegt de woordvoerder van de Euregio Rijn-Waal. Maandag gaf de organisatie aan dat de testplicht vervalt als iemand, in de ogen van de Duitse overheid, immuun is. Dit houdt in dat ze zijn gevaccineerd of onlangs het coronavirus hebben gehad. "We hebben de informatie zelf geïnterpreteerd uit een verordening en dit bleek achteraf niet te kloppen", vervolgt de woordvoerder, die terugkomt op haar uitspraak. "Voor grensgangers is er niks veranderd sinds Nederland door Duitsland wordt gezien als een hoog risicogebied."

Dit houdt volgens haar in dat een negatieve test nodig is om Duitsland in te reizen en andere documenten zoals een vaccinatiebewijs of een positieve test niet aan de orde zijn. Sinds donderdag 6 mei kunnen grenspassanten zich wel gratis laten testen in Nederland, zodat ze de uitslag kunnen laten zien voor ze de grens oversteken. Dit kan op diverse locaties waaronder in Arnhem, Duiven en Lichtenvoorde, aanmelden kan via grenstesten.nl.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met de lokale omroepen Antenne Niederrhein en RN7.

Foto: REGIO8

Copyright ┬ę 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)