Euregio bundelt 'mooiste' grensroutes

Gepubliceerd: 22-07-2021 14:07. Bijgewerkt: 22-07-2021 14:35

Ter ere van het vijftigjarige bestaan van Euregio Rijn-Waal is er een brochure gemaakt met daarin tientallen wandel- en fietsroutes, sommigen grensoverschrijdend. Alle aangesloten gemeenten zijn gevraagd om hun mooiste route aan te leveren.


“Graag willen wij alle inwoners en bezoekers van de Euregio Rijn-Waal kennis laten maken met de schoonheid en veelzijdigheid van dit gebied”, aldus de grensoverschrijdende organisatie. Bij het internationale samenwerkingsverband zijn een vijftigtal gemeenten en regionale overheden aangesloten. In de grensregio bij de Achterhoek zijn onder meer Oude IJsselstreek, Doetinchem, Bronckhorst, Zevenaar en Emmerik lid. Een van de grensoverschrijdende routes begint in het Montferlandse Beek en loopt door het het Duitse Elten. Alle routes in de brochure zijn binnen één dag af te leggen.

Vanaf begin augustus is de brochure gratis verkrijgbaar bij onder andere gemeentehuizen of VVV’s in de regio. Naast de fiets- en wandelroutes besteedt de Euregio Rijn-Waal nog meer aandacht aan het vijftigjarig bestaan. Zo wordt er, afhankelijk van de coronasituatie, op 13 december een 'Euregionale Kerstmarkt' georganiseerd met producten uit de grensregio.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met de lokale omroepen Antenne Niederrhein en RN7.

Foto: Euregio Rijn-Waal

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)