Esselink leeft zijn voetbaldroom op Cyprus

Gepubliceerd: 08-01-2021 17:01. Bijgewerkt: 08-01-2021 17:51

Bert Esselink uit 's-Heerenberg leeft in zijn eerste maanden op Cyprus zijn voetbaldroom. Afgelopen zomer stapte hij na zijn vertrek bij Jong De Graafschap over naar PAEEK, waar hij het komende halfjaar met een andere Achterhoeker jaagt op promotie naar het hoogste niveau.


"Ik heb het hier erg naar mijn zin", zegt de 21-jarige verdediger over zijn tijd op het eiland. "Om mij heen heb ik hele leuke teamgenoten, waardoor ik ben erg blij ben met mijn keuze om naar Cyprus te gaan." Afgelopen zomer leek het er op dat Esselink eerst naar De Treffers zou gaan, maar door een clausule vertrok hij binnen een paar dagen uit Groesbeek. Hij tekende in Nicosia, waar onbetwiste basisspeler is geworden en een sterk seizoen doormaakt. Woensdag beleefde hij tegen Xylotymbou een bijzonder moment. "Ik maakte mijn eerste doelpunt in het betaald voetbal. Dat is heel erg fijn voor mezelf, want ik zat er al een tijdje tegenaan", aldus Esselink. Woensdagmiddag vervorderde PAEEK de koppositie, aangezien concurrent Othellos Athienou verloor.

De 's-Heerenbergenaar voelt zich thuis op Mediterraanse eiland, waar de temperatuur momenteel rond de twintig graden ligt. Met middenvelder Thijs Timmermans speelde hij al samen met een landgenoot. Donderdag werd bekend dat Doetinchemmer Matthijs van Nispen ook zijn teamgenoot wordt. "Met Van Nispen heb ik jaren samengespeeld in de jeugd van De Graafschap dus het is erg mooi dat hij er nu ook bij is", vindt Esselink. "Ik woon al samen met Thijs en we krijgen daardoor een leuk Hollands huis, aangezien Matthijs hier waarschijnlijk ook komt wonnen." 


Grote Nederlandse enclave

De Nederlandse enclave op het eiland is groter, zo kwam Esselink afgelopen zomer een andere oud-teamgenoot van De Graafschap tegen, die momenteel op het hoogste niveau in Cyprus bij Apollon Limassol speelt. "Ik heb Charlison Benschop afgelopen zomer gesproken op het strand", vertelt Esselink. "Bij ons in Nicosia voetbalt ook Gino van Kessel, daar heb ik ook veel contact mee. Hij woont een stuk dichterbij, want Limassol is voor ons wel ver weg."

Niet terug naar Nederland
Met een terugkeer naar Nederland is de verdediger niet bezig, ook niet na afloop van dit seizoen. "Ik wil heel graag naar het hoogste niveau", zo schets Esselink zijn ambitie. "Ik heb dat vanaf het begin al uitgesproken en dat gevoel is alleen maar sterker geworden." Zo speelde zijn ploeg al een bekerwedstrijd tegen topclub APOEL Nicosia. Ondanks dat er werd verloren met 0-4, zag Esselink dat hij zich op goede manier kon meten met dat niveau: “Ik denk dat ik er klaar voor ben en of dat dan bij PAEEK is of bij een andere club, dat gaan we zien."

Foto: Bert Esselink

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)