Esselink jaagt droom na bij PAEEK op Cyprus

Gepubliceerd: 22-07-2020 20:07.

Bert Esselink uit ’s-Heerenberg tekent binnenkort een contract voor één jaar bij PAEEK. De 20-jarige verdediger vertrok deze zomer bij De Graafschap en was akkoord met De Treffers, maar op het tweede niveau in Cyprus verwacht hij een grotere stap te zetten richting zijn droom om hogerop te komen in het profvoetbal.

“Als er een profclub zou komen, mocht ik vertrekken”, zegt Esselink over zijn afspraak met tweededivisionist De Treffers uit Groesbeek. “Toen die mogelijkheid kwam met PAEEK kon ik, ondanks dat ik al had getekend, weg.” Hoewel hij graag bij De Graafschap was gebleven, is hij blij met zijn avontuur op het eiland: “Ik heb mijn bachelor afgerond, wat dat betreft laat ik behalve familie en vrienden niks achter”, aldus de verdediger. “Daarnaast had ik altijd al in mijn hoofd zitten dat ik ergens heen wilde om profvoetballer te worden, hoe ver weg dat ook is. Dat is nu dus Cyprus geworden. Het is wel Europa, maar het ligt inderdaad niet om de hoek.”

Het contact met PAEEK verliep via de agent van Esselink, op basis van videobeelden raakte de clubleiding overtuigd. “Volgens hun pas ik perfect in het Cypriotische voetbal, waar een lange, sterke verdediger de voorkeur heeft”, zegt de ’s-Heerenbergenaar. “Ze hebben me gehaald als een voetballende verdediger die de opbouw moet verzorgen. Dat klonk voor mij heel goed. Ze zijn ook heel erg van de Hollandse school. Ze spelen in een 4-3-3-systeem en willen graag over de grond voetballen. Dat heb ik vanuit mijn jeugd heel erg meegekregen en dat klopt ook in mijn plaatje.”

Eén jaar blijven
Nadat PAEEK afgelopen seizoen promoveerde naar het tweede niveau, wil de club dit jaar weer voor de bovenste plekken spelen. “Mijn bedoeling is om één jaar bij deze club te blijven om dan makkelijker binnen te komen bij een andere betaald voetbalclub”, aldus de lange verdediger over zijn ambitie op het mediterraanse eiland. “Misschien volgend jaar via het hoogste niveau in Cyprus, of op een hoger niveau in een land dichter bij Nederland. Eerst willen we promoveren met de club, dan kijk ik verder.”

Foto: Bert Esselink

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)