eSporter De Graafschap internationaal actief

Gepubliceerd: 12-11-2018 11:11. Bijgewerkt: 12-11-2018 12:27

eSporter Julian van den Berg van De Graafschap is in de race om wereldkampioen FIFA te worden. De 18-jarige Van den Berg eindigde de afgelopen periode bij de beste acht online spelers van Europa-West, waardoor hij in een kwalificatietoernooi mag spelen.

De eSporter, die voor De Graafschap in de eDivisie uitkomt, mag meedoen met het FIFA Ultimate Team Champions Cup-toernooi in december. Van den Berg kan tijdens dat toernooi veel punten halen voor de wereldranglijst. Aan de hand van die wereldranglijst worden uiteindelijk de beste zestig spelers uitgenodigd om mee te doen aan het eindtoernooi, waar de wereldkampioen FIFA gekroond wordt. Het toernooi in december wordt live uitgezonden op de kanalen van EA-Sports.

Het is de eerste keer dat Van den Berg zich kwalificeert voor een live-toernooi. De eSporter was vorige week ook al op schot, toen hij al zijn wedstrijden uit de wekelijkse Weekend League won en de nummer twee van de wereldranglijst was voor die week. Waar de FUT Champions Cup in december wordt afgewerkt, is nog niet bekend.

Foto: REGIO8 (geheel links Julian van den Berg)

Copyright © 2019 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)