Erna verblijdt voedselbanken met pakketten

Gepubliceerd: 16-12-2020 12:12. Bijgewerkt: 16-12-2020 12:19

De voedselbanken in de regio hebben duizenden euro's en honderden voedselpakketten cadeau kregen dankzij een uit de hand gelopen actie van Erna Mecking. De eigenaresse van Erna's Boutique in Ulft vierde het 20-jarig jubileum van haar winkel met een inzamelingsactie.


"Ik wilde graag 250 kerstpakketten inzamelen en die actie duurde zes weken, alleen binnen twee weken had ik die 250 pakketten al bij elkaar", aldus eigenaresse Erna Mecking. "Toen hebben we ingezet om voor alle cliënten van de Voedselbank Doetinchem en de Voedselbank Oost-Achterhoek een pakket te verzamelen en dat is ook gelukt. We hebben voor alle 625 cliënten een tas met wat lekkers erin en ze krijgen allemaal een kerstpakket." De voedselbanken waren overdonderd door alle etenswaren die zij overhandigd kregen. Volgens Manita van den Berg, bestuurslid van de Voedselbank Oost-Achterhoek, betekent het veel voor beide voedselbanken en hun cliënten: "We zijn een tijd stabiel gebleven, maar de laatste drie weken hebben we een stijging gehad van 25 cliënten. Onze voedselvoorraad werd minder en dus hebben we heel veel etenswaren nodig."

Naast de 625 kerspakketten stond de voedselbank Oost-Achterhoek en de voedselbank Doetinchem nog een grote verrassing te wachten. Mecking had naast voedsel ook nog eens een bedrag van ruim 12.000 euro opgehaald. In Doetinchem hebben ze al een bestemming voor de gift: "Die verrasing was heel groot", zegt Jan Radstake van de Voedselbank Doetinchem met een glimlach van oor tot oor op zijn gezicht. "Dat hadden we niet verwacht en dat is een mooie start voor een nieuwe auto. We zijn aan een nieuwe bus toe en als je dan zo'n bedrag krijgt heb je al een buffertje. Dan kun je gaan denken over welke bus we willen gaan kopen."

Volgend jaar
Het 21-jarig jubileum van haar boutique verwacht Mecking volgend jaar op een andere manier te vieren: "Maar dat doen we dan niet meer zo groots. Dit vergt wel heel veel tijd en energie."

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)