Enting verlaat De Graafschap voor Heracles

Gepubliceerd: 25-10-2021 15:10. Bijgewerkt: 25-10-2021 15:59

Financieel directeur Remon Enting verlaat De Graafschap met ingang van het nieuwe jaar. Na zes jaar bij de Doetinchemse club stapt hij over naar eredivisionist Heracles Almelo.

“Heracles is in de ontwikkeling net een stapje verder en is inmiddels een stabiele club in de eredivisie met nog voldoende uitdagingen”, laat Enting weten over de reden om over te stappen. Enting was in 2016 de opvolger van Matthijs Dam als financieel directeur in Doetinchem. Daarvoor werkte hij als business controller bij het online warenhuis Wehkamp. “Mijn doel was bij mijn aanstelling om van De Graafschap weer een financieel gezonde club te maken”, aldus Enting. “Daar zijn we heel behoorlijk in geslaagd. We zijn er nog niet, maar zijn wel op de goede weg.”

Hans Martijn Ostendorp noemt het jammer dat Enting stopt bij De Graafschap. “Hij heeft echt een enorm belangrijke bijdrage geleverd aan de gegroeide financiële stabiliteit van De Graafschap in de afgelopen jaren”, vindt de algemeen directeur. “Daar zijn we hem zeer dankbaar voor. Remon blijft actief in het betaalde voetbal, dus we blijven elkaar gelukkig tegenkomen. Wij zullen op zoek gaan naar een waardige opvolger op een zo kort mogelijke termijn.”

‘Coronaperiode goed doorgekomen’
Enting verlaat De Graafschap op 1 januari. Volgende maand presenteert de financieel directeur eerst de jaarcijfers van De Graafschap. Over het seizoen 2019/2020 boekten de Doetinchemmers nog een winst van twee ton. “We zullen in november de cijfers bekend maken, maar we zijn de coronaperiode goed door gekomen”, blikt de financieel directeur alvast vooruit. “Dat maakt ook dat ik de club op dit moment met een gerust hart kan achterlaten.”

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)