Enkel verliezers in arbitragezaak Te Braak

Gepubliceerd: 23-10-2018 13:10. Bijgewerkt: 23-10-2018 14:37

De zitting van de arbitragezaak tussen het voormalig hoofd jeugdopleidingen Dennis te Braak en De Graafschap diende maandagavond op de KNVB Campus in Zeist. Na afloop gaven beide partijen aan dat deze zaak enkel verliezers kent.


"Ik heb in principe niks tegen de club, ik heb wat tegen het personeelsbeleid en tegen de mensen die het personeelsbeleid uitvoeren", aldus Dennis te Braak. "Ik hoop dat De Graafschap het personeelsbeleid ook beter gaat afstemmen." Edo Bosga, voorzitter van de Stichting Talentenacademie Achterhoek waar de jeugdopleiding van De Graafschap in is ondergebracht, vond het 'tragisch' dat het tot een arbitragezaak was gekomen. "Ik weet niet beter dan dat wij door wilden met Dennis te Braak en er vanuit gingen dat hij volgend seizoen nog steeds hoofd jeugdopleidingen was. Dan is het een teleurstelling dat je vervolgens in een arbitragezaak komt."

Te Braak hoopt dat deze zaak verandering teweeg brengt in de club. "Ik hoop alleen dat de mensen hier iets van leren, zodat we naar een transparant personeelsbeleid gaan binnen een aantal organisaties en in dit geval De Graafschap." Bosga gaf aan dat er geen sprake kon zijn van een goede afloop. "We verliezen allemaal. Wij hebben een hoofd jeugdopleidingen verloren en het duurde lang voordat we een nieuwe hadden. Wij moesten in de tussentijd gewoon voetballers opleiden en dan zijn we met de verkeerde dingen bezig."

Foto: REGIO8

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)