Emotionele Theo Overbeek-memorial in Ulft

Gepubliceerd: 28-06-2019 15:06. Bijgewerkt: 28-06-2019 16:02

Verschillende prominenten koersten donderdagavond mee in de memorial ter ere van Achterhoeks wielercoryfee Theo Overbeek, die onderdeel was van de teruggekeerde Ronde van Ulft. Na een emotionele minuut stilte mocht weduwe Wilma de koers met onder meer organisator Koen Bouwman in gang schieten.


"Theo was een oud-trainer van ons", legt Bouwman het initiatief uit. "Hij heeft heel veel voor ons betekend. Nu wilden wij als oud-jeugdleden wat terug doen voor Theo en zijn weduwe Wilma door een wielerronde te organiseren in Ulft, die langs zijn huis loopt." Sunweb-renner Joris Nieuwenhuis reed mee voor Theo, maar had ook andere redenen: "Ik steun graag lokale initiatieven als deze en dit kwam goed uit." Bouwman denkt met dubbele gevoelens terug aan de dag waarop hij zijn mooiste overwinning tot nog toe boekte. Vlak na die overwinning in de derde etappe van het Criterium Dauphiné 2017 hoorde de renner van Jumbo-Visma dat Overbeek was overleden. De bolletjestrui die hij die dag droeg, schonk hij woensdag aan weduwe Wilma. "Ze vond het een heel mooi gebaar en natuurlijk was het emotioneel, maar die gaat een mooi plekje krijgen", aldus Bouwman.

Nieuwenhuis herinnert Overbeek vooral als jurylid tijdens verschillende koersen: "Op donderdagavond reden we altijd bij De Zwaluwen de donderdagavondcompetitie en was hij altijd jurylid." Ook Bouwman herinnert zich Overbeek vooral vanwege die avonden: "Daar heb ik misschien wel zestien jaar gekoerst en dan reed hij altijd in de auto achter ons aan. Theo was heel belangrijk in mijn ontwikkeling tot waar ik nu sta." Bouwman zorgde voor het meest passende einde van het eerbetoon door in de laatste ronde te demarreren en de memorial te winnen.

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)