Elsemiek Sevenich 'spiekt' naar zus op Spelen

Gepubliceerd: 29-07-2021 14:07.

Vivian Sevenich uit Lichtenvoorde strijdt met de Nederlandse waterpolodames op de Olympische Spelen en dat zorgt bij zus Elsemiek ook voor een soort strijd. Want hoe kun je je waterpoloënde zusje nou goed aanmoedigen als je zelf moet werken?

"Het is tussen de behandelingen door telkens even spieken hoe het gaat", lacht Elsemiek, die fysiotherapeute is en door het tijdsverschil met Tokio de wedstrijden niet allemaal even goed bekijken. "Maar woensdag was ik vrij, dus ik ben blij dat ik gister de wedstrijd tegen Spanje goed kon kijken. Ik zat voor de buis gekluisterd, het was heel spannend. Maar het is fijn dat ze gewonnen hebben, dat is voor het gevoel binnen de groep wel lekker na een eerdere verliespartij. Dit is een goede opsteker", zegt ze tegen Omroep Gelderland. En Elsemiek kan het weten, want ze is zelf ook waterpoloster. Ze zou daarom graag zo veel mogelijk zien, maar dat gaat niet: ze moet ook patiënten behandelen.

"Afgelopen maandag heb ik bijvoorbeeld nauwelijks kunnen kijken. Toen had ik ieder half uur een patiënt. Maar ik ging wel om de paar minuten spieken hoeveel het stond. Want je wil je zus wel zien, natuurlijk. Daarnaast ken ik meer meiden uit de ploeg, dat maakt het extra leuk. Maar natuurlijk gaat mijn grootste nieuwsgierigheid uit naar mijn zusje."

Jarenlange strijd voor plek
Jarenlang streed Vivian voor een plek op de Olympische Spelen. "Het is voor haar natuurlijk een ultieme droom. Ze heeft er zo lang voor getraind. Dat deed ze ook al voor de Spelen in Londen en in Rio, maar elke keer viel die droom in duigen. Ik heb haar verdriet van dichtbij gezien, dat is pijnlijk. Het is nu dus supergaaf dat we de vreugde mogen meemaken. We gunnen het haar zo erg. Het harde werken is eindelijk beloond en dat is super bijzonder voor haar."

'Zouden liever daar zijn'

Is het dan niet een beetje zonde dat de familie er zelf niet bij kan zijn in Tokio, door de coronarestricties? "Ja, natuurlijk zouden we liever daar zijn. Maar het belangrijkste is dat Viev er staat. Gelukkig hebben we veel contact via sociale media. In de familie-groepsapp laat ze meteen na elke wedstrijd weten hoe ze het vond gaan en ik probeer haar te videobellen. Ook stuurt Vivian foto's en video's, dus we hebben veel contact ook al zit ze aan de andere kant van de wereld. Zo zijn we er toch een beetje bij."

Kaartje voor het thuisfront
Maar het blijft niet bij digitaal contact. Vivian stuurde vlak voor de openingsceremonie een kaartje naar het thuisfront. "Daarin stonden superlieve woorden: 'Weet dat ik aan jullie denk als ik het stadion binnenloop, jullie hebben mij altijd gesteund.'"

'Liefst finale'
Elsemiek hoopt dat Vivian en de Oranjedames ver komen. Het liefst in de finale, want die kan ze dan wel zien. "Die is op zaterdag. Maar de halve finale is op een donderdag en dat is in de laatste werkweek voor mijn vakantie. Daar lukt het me niet om even anderhalf uur wat te 'blokken' in mijn agenda, dat is wel balen. Maar dan ga ik weer gewoon spieken."

Foto: REGIO8 (archief, Elsemiek rechts)

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)