El Jebli terug in basis De Graafschap tegen AZ

Gepubliceerd: 05-04-2019 14:04.

Youssef El Jebli keert terug in de basis bij De Graafschap voor het thuisduel tegen AZ. De Doetinchemmers krijgen complimenten voor het voetbal dat na de winterstop wordt gespeeld, maar de broodnodige punten in de degradatiestrijd blijven de afgelopen wedstrijden uit.


“Zes maanden terug waren we niet goed genoeg voor de eredivisie en nu wordt gezegd dat we fantastisch voetbal spelen”, aldus trainer Henk de Jong, die zijn ploeg tegen Heracles Almelo en FC Groningen legio kansen zag missen. “Die ballen moet erin. Je moet scoren, en dat weten we, maar ik kan niet op een knopje drukken dat ze erin vliegen.” De gemiste kansen beginnen ook te vreten aan Charlison Benschop. “Natuurlijk”, beaamt de van FC Ingolstadt gehuurde aanvaller, die met AZ een voormalig werkgever treft. “Maar je weet ook dat er een volgende wedstrijd aankomt. Je mag er best even van balen, maar daarna moet het over zijn. Ik had het geluk eventjes niet. Ik hoop dat ik dat tegen AZ dan wel heb.”

Ondanks de gemiste kansen merkt Benschop dat hij een goede klik heeft met mede-aanvallers Delano Burgzorg en El Jebli. “In het begin was het een beetje zoeken, maar we zijn er op gaan trainen en het gaat alleen maar beter. Het is heerlijk als ik zoveel beweging om me heen heb en vandaar dat het goed aanvoelt.” De Jong glundert als het gaat om het samenspel voorin: “Ik kan er van genieten, maar het gaat er wel om dat we wedstrijden winnen”, aldus de Friese oefenmeester. “Het is wel mooi dat die druk er nu wat op zit.”

El Jebli terug op veld, Jurjus mogelijk op bank
Doelman Hidde Jurjus keert na een blessure waarschijnlijk terug in de wedstrijdselectie, maar niet op het veld. “Die moet eerst wedstrijden keepen, dus dat is niet aan de orde”, aldus De Jong. “Ik vind trouwens ook dat Nigel Bertrams uitstekend staat te keepen, dus er is geen reden om iets te doen.” De terugkeer van El Jebli in de basis gaat ten koste van Fabian Serrarens.

Opstelling: Bertrams; Owusu, Straalman, Van de Pavert, Tutuarima; Vet, Matusiwa, El Jebli; Narsingh, Benschop, Burgzorg.

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)