Eerste winst Stanley Koemans in Bundesliga

Gepubliceerd: 10-04-2018 13:04. Bijgewerkt: 10-04-2018 16:12

Stanley Koemans uit Zelhem heeft zaterdag zijn eerste partij in de Duitse Bundesliga gewonnen. In het verre Straubing nam de bokser van team BC Chemnitz revanche op tegenstander Nico Malsam, waar de Achterhoeker twee keer eerder van verloor.


"Ik heb een zware tijd achter de rug, drie belangrijke partijen achter elkaar verloren", blikt Koemans terug. "Ik had deze partij wel even nodig ja." Koemans maakte eind vorig jaar de overstap naar de Bundesliga. In Straubing overtuigde Koemans in de tweede en derde ronde, waarna de jury de volle winst aan de Zelhemmer gaf. "Einde ronde 2 maakte ik een tactische wijziging waardoor hij zijn lengte beter kwijt kon", stelt trainer Dirk Chevalking. "En die stoot dan ook echt ging landen. Je zag dat z'n tegenstander bevroor op het moment dat hij de andere kant op draaide."

Door deze zege sluit Koemans zijn eerste seizoen in de Bundesliga met winst af. "Dat is heel belangrijk", aldus Koemans. "Ik moet een goede indruk maken voor het volgende seizoen. Dus ik moest alles op alles zetten om nu goed te presteren. Volgens mij is dat gelukt." De Achterhoeker hoopt ook volgend seizoen in de Duitse competitie te boksen, dat als beste amateurcompetitie van Europa wordt gezien. Volgende week bokst Koemans op een boksgala in Vinkeveen.

Meer over Stanley Koemans is eind mei te zien in documentaire ‘Erop of eronder’ bij REGIO8.

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)