Eerste werkzaamheden Europaweg klaar

Gepubliceerd: 14-05-2021 16:05. Bijgewerkt: 14-05-2021 16:47

De eerste werkzaamheden aan de Europaweg in Doetinchem zijn afgerond wat betekent dat de weg weer gedeeltelijk open gaat. De laatste fase van de verdubbeling van de weg gaat maandag van start.

De weg tussen de spoorlijn en tankstation TinQ is weer open voor verkeer. In de twee maanden dat de weg dicht heeft gezeten is de weg verdubbeld en het wegdek vernieuwd. Ook zijn de rotondes bij De Wals en de Auroraweg vernieuwd. Met deze aanpassingen is de eerste fase van de werkzaamheden afgerond. Tijdens de tweede fase, die maandag start, gaat het stuk vanaf het tankstation tot en met de aansluiting van de toe- en afritten van de A18 op de schop. Naast een nieuw wegdek worden ook de oude verkeerslichten vervangen. Bij de toe- en afritten van de A18 worden verkeerslichten geplaatst. De tweede fase van de Europaweg moet eind juli worden opgeleverd, het verkeer kan dan van deze nieuwe weg gebruikmaken.

Voor de gemeente Doetinchem hangt de nieuwe Europaweg samen met de ambitie om te groeien. "Niet alleen voor Doetinchem maar ook voor de regio is het een belangrijke weg", liet wethouder verkeer Rens Steintjes eerder weten aan REGIO8: "Onze bedrijven en de binnenstad moeten goed bereikbaar zijn. Veel verkeer komt via deze hoofdader de stad binnen."


Foto: REGIO8


Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)