Eerste rit over de vernieuwde Twenteroute

Gepubliceerd: 14-02-2018 20:02. Bijgewerkt: 14-02-2018 20:23

Het eerste gedeelte van de vernieuwde Twenteroute N18 is woensdagavond symbolisch geopend. Vanaf donderdagochtend is het stuk van vier kilometer tussen Groenlo en Eibergen open voor verkeer.


"De eerste vier kilometer na ik weet niet hoe veel jaren aan voorbereidend werk, dat is wel een heel mooi moment", aldus een blije wethouder Joke Pot van Berkelland. Zij mocht samen met wethouder René Hoijtink van Oost Gelre het verse asfalt als eerste testen. "Voor de gemeente was het natuurlijk erg belangrijk om de kern van Eibergen te ontsluiten", vindt Pot. "Het verkeer gaat er nu allemaal omheen, daarnaast wordt de bereikbaarheid van de regio Achterhoek ook aanmerkelijk verbeterd, dus het is echt een heel belangrijk moment."

De openstelling van de eerste vier kilometer was voor Rijkswaterstaat noodzakelijk met het oog op verdere werkzaamheden. "De aannemer heeft die vooropenstelling nodig vanuit de fasering van werken", zo legt omgevingsmanager Arjan Thielking uit. Na de opening van aansluiting De Laarberg vorige week, komt het eind van de werkzaamheden nu in zicht. "Over de N18 liggen een aantal viaducten, die worden nu afgebouwd", aldus Thielking. "Die gaan we stukje bij beetje openstellen tot in mei de volledige N18 zal worden opengesteld."

De eerste weken wordt de snelheid van de nieuwe weg nog op 50 kilometer per uur gezet, zodat de aannemer en Rijkswaterstaat metingen en onderzoeken kunnen uitvoeren. Zodra die zijn afgerond, zal de oorspronkelijke snelheid van 80 kilometer per uur ingaan.

Foto: REGIO8

Copyright © 2019 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)