Eerste officiële coronabesmetting in Aalten

Gepubliceerd: 20-03-2020 10:03. Bijgewerkt: 20-03-2020 10:32

Bij een inwoner van Aalten is het coronavirus geconstateerd, de patiënt zit in thuisisolatie. Het is de eerste officieel geregistreerde coronabesmetting in de gemeente.

"Ik wens de patiënt beterschap", aldus burgemeester Anton Stapelkamp, die aangeeft dat hij verwacht dat er al meer coronabesmettingen zijn in zijn gemeente: "Helaas komt deze mededeling niet als een verrassing. Het testbeleid van de GGD is aangepast, waardoor we niet weten hoeveel mensen uit onze gemeente werkelijk besmet zijn. We moeten er vanuit gaan dat er veel meer mensen besmet en of ziek zijn in onze gemeente." De GGD is gestopt met het melden van het aantal positieve tests per gemeente omdat het geen realistisch beeld geeft van de werkelijkheid.

De burgemeester roept iedereen nogmaals op om zich aan de instructies van het RIVM te houden: "Het is belangrijk dat u alle hygiëne-adviezen volgt en afstand van andere mensen houdt, minstens anderhalve meter. Het vraagt veel van ons allemaal dat realiseer ik mij heel goed. Maar alleen zo kunnen we verdere verspreiding beperken en kwetsbaren beschermen." In de Achterhoek zijn er alleen nog geen geregistreerde besmettingen in Winterswijk en Oost Gelre.

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)