Eerste nederlaag De Graafschap bij Jong AZ

Gepubliceerd: 25-11-2019 22:11. Bijgewerkt: 26-11-2019 9:25

Na vijftien ongeslagen wedstrijden heeft De Graafschap in Wijdewormer zijn eerste nederlaag van het seizoen geleden. Ondanks een 0-1 voorsprong verloor de ploeg van trainer Mike Snoei maandag met 2-1 van Jong AZ.


In de eerste helft was er nog niks aan de hand voor de Superboeren. Na een klein kwartier spelen zette aanvoerder Ralf Seuntjens de 0-1 op het bord, na een goede combinatie tussen Branco van den Boomen en Leeroy Owusu. De voorzet van Owusu kon door de spits zo worden binnengelopen. Daarna lieten met name Van den Boomen (schot op de vuisten van Rody de Boer) en Mohamed Hamdaoui (poging voorlangs) de kans op 0-2 liggen. Jong AZ werd daarna ook steeds dreigender: zo trof Tijjani Reijnders de vuisten van doelman Hidde Jurjus.

De Graafschap bleek na rust slordig en daar profiteerden de jonge Alkmaarders gretig van. Binnen tien minuten in de tweede helft keerde het de wedstrijd om, van 0-1 naar 2-1. Na een uitgespeelde aanval kon Zakaria Aboukhlal snel 1-1 maken. Aboukhlal strafte na 54 minuten geklungel aan Doetinchemse zijde hard af, door de thuisploeg op 2-1 te schieten. De Graafschap leek wakker en kreeg daarna ook mogelijkheden. Invaller Stef Nijland had 2-2 op de schoen en Jordy Tutuarima kopte net naast, maar met een fabelachtige redding voorkwam Jurjus vooral dat Jong AZ via Aboukhlal niet op 3-1 kwam. 

Door deze nederlaag staat De Graafschap op de tweede plaats in de Keuken Kampioen Divisie, met drie punten achterstand op koploper Cambuur Leeuwarden. Zondag kunnen de Superboeren zich revancheren, dan komt subtopper Go Ahead Eagles namelijk naar De Vijverberg. 

Foto: REGIO8

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)