Eerste kavelruil in project Bronckhorst

Gepubliceerd: 13-08-2019 10:08. Bijgewerkt: 13-08-2019 10:42

Binnen het kavelruilproject van Bronckhorst zijn de eerste gronden geruild van eigenaar. De gemeente wil agrarische en niet-agrarische grondeigenaren de kans geven om efficiënter te werken en hoopt daarnaast de natuur te versterken.

“Het is een soort puzzel met percelen”, zo laat de gemeente Bronckhorst weten. “Op basis van ieders individuele wensen en mogelijkheden ontstaat er gaandeweg een ruilvoorstel waar elke deelnemende partij zich in kan vinden.” De gemeente noemt de kavelruil interessant voor agrarische ondernemers, doordat percelen via ruiling bij elkaar gelegd kunnen worden. “Daarnaast willen wij via de kavelruil het bestaande landschap versterken door grond en budget beschikbaar te stellen voor de aanleg van onder andere houtwallen, -singels, bomenrijen en hakhoutbosjes”, aldus de gemeente.

De eerste kavelruilprojecten zijn uitgevoerd nabij de Wiersserbroekweg in Vorden en aan de Schoneveldsdijk in Barchem (gemeente Lochem, red.). Bij deze locaties zijn borden geplaatst zodat de ruil ook in het ‘veld’ te zien is. De gemeente roept geïnteresseerden in het ruilen van percelen op om zich te melden.

Foto: Gemeente Bronckhorst

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)