Eerste 'Elverfilm' enthousiast ontvangen

Gepubliceerd: 12-01-2019 19:01. Bijgewerkt: 13-01-2019 22:10

De film ‘High 5’ werd zaterdag met luid applaus ontvangen tijdens de première bij de Gruitpoort in Doetinchem. De productie is onder leiding van filmproducent Jorn Snelting gemaakt met mensen uit de regio die een beperking hebben.

“Ik vond het best wel spannend aan het begin”, vertelt regisseur Jorn Snelting. “Eigenlijk is het allemaal super goed gegaan.” De film gaat over de band 'High 5’ die in de problemen komt wanneer hun instrumenten gestolen worden. De politie wordt ingeschakeld om te kijken waar de instrumenten gebleven zijn. De film is gemaakt met bewoners van zorginstelling Elver. Jantine Alberts mocht de rol van zangeres in de band vervullen. “Ik mocht playbacken en dat vond ik heel leuk”, aldus de actrice. Acteur Jan Oosterink, die politiecommissaris speelde, vult aan. “Het is heel mooi dat ik dat voor de eerste keer mee mocht maken.”

De opnames van de film waren in oktober en november. “Het was best wel spannend in het begin”, legt Alberts uit. “Daarna vond ik het superleuk om zo’n film voort te zetten.” Volgens Snelting gingen de draaidagen niet zonder slag of stoot. “Soms hebben we ook lange draaidagen gehad dus het vroeg veel van de mensen”, aldus de regisseur. “Eigenlijk was er geen verslapping of moment waarop ze dachten: ‘ik heb er geen zin meer in.’” Volgens de filmproducent komt er wellicht nog een deel twee. “Ik denk dat we maar eens moeten kijken of we dat voor elkaar kunnen krijgen. Ik denk dat iedereen graag door wil, inclusief mijzelf."

Foto: REGIO8

Copyright © 2019 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)