Eerste elftal Silvolde moet in quarantaine

Gepubliceerd: 28-08-2020 20:08. Bijgewerkt: 28-08-2020 21:01

Het eerste elftal van Sportclub Silvolde gaat tot volgende week vrijdag in quarantaine. Deze week bleek dat een speler van het team positief is getest op het coronavirus.

De tiendaagse quarantaine komt voort uit een bron- en contactonderzoek van de GGD. Besloten is om alle spelers en begeleiders die dinsdagavond aanwezig waren bij een training op te dragen om zich af te zonderen. “Dat betekent dat we volgende week met de eerste selectie niet kunnen trainen”, laat voorzitter Geno Mijnen van de voetbalclub weten. Volgens hem heeft de speler die positief testte op het coronavirus op dit moment milde klachten.

Naast het eerste team, moeten ook een aantal spelers van het tweede en het Onder 19-team zich afzonderen, evenals de voorzitter zelf. “We kijken wie er dinsdag allemaal bij de training aanwezig was”, legt Mijnen uit. “Iedereen die daarbij was, moet vanaf die dag tien dagen in quarantaine.” Het eerste elftal van Silvolde moet het zondag 6 september op het eigen sportpark in de hoofdklasse opnemen tegen RKAVV, drie dagen na het aflopen van de quarantaine.


Bekerwedstrijden Gendringen uitgesteld
Ook de bekerwedstrijden van het eerste en tweede elftal van voetbalvereniging Gendringen voor aankomende zondag zijn uitgesteld. Omdat diverse spelers van beide elftallen afgelopen weekend in Silvolde in contact zijn gekomen met spelers van Silvolde, bij de afscheidswedstrijd van Jaël en Ischa Krosse. "De betreffende spelers worden getest en maandag volgt de uitslag", aldus Gendringen op de eigen website. "Tot die tijd worden de activiteiten van de elftallen opgeschort."

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)