Eerste De Graafschap los op De Bezelhorst

Gepubliceerd: 14-08-2019 16:08.

Het eerste elftal van De Graafschap trainde woensdag voor het eerst op het nieuwe kunstgrasveld op De Bezelhorst in Doetinchem. Sinds dit seizoen betrekken de jeugd en het vlaggenschip van de club na jaren weer een gezamenlijke accommodatie.


“Het is een wens die we heel lang hebben gehad”, stelt algemeen directeur Hans Martijn Ostendorp van De Graafschap. “Eén trainingsaccommodatie waar de jeugd en het eerste elftal bij elkaar komt.” De definitieve verhuizing staat volgens Ostendorp gepland voor begin volgende maand. Waar het eerste voorheen trainde in onder meer Westendorp, Varsselder en bij Doetinchemse amateurverenigingen, krijgt de club nu een vast thuis: “Vanaf 1 september gaan we ons met z’n allen definitief hier vestigen en zullen alle trainingen hier plaatsvinden.”

De realisatie van het nieuwe complex is in de ogen van Ostendorp nog niet voltooid. “Ik denk dat het goed is dat je hier ook tot een nieuw gebouw komt”, aldus de algemeen directeur. “Waar goede kleedkamervoorzieningen zijn, waar je videoanalyse kunt doen, waar je kunt eten met elkaar. Zodat de spelers hier ook één centrale plek hebben. Op dit moment zijn daar de middelen niet voor, maar daar gaan we wel gesprekken over voeren. Dan zijn we wel een tijdje verder, voorlopig ben ik blij met wat er nu ligt.”

Foto: REGIO8

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)