Echtparen krijgen lintje in Oude IJsselstreek

Gepubliceerd: 26-04-2019 15:04. Bijgewerkt: 26-04-2019 16:05

Burgemeester Otwin van Dijk reikte vrijdagochtend negen onderscheidingen uit aan inwoners van zijn gemeente tijdens de traditionele lintjesregen. Acht van hen, waaronder twee echtparen, werden onderscheiden als Lid in de Orde van Oranje Nassau, één persoon zelfs als Ridder.


"Ik ben helemaal verbluft", aldus een opgelaten Freda Derksen, die net als haar man Jan een lintje kreeg. "Als ik hoor wat iedereen doet en dat ik dan toch nog een onderscheiding krijg." Ze blijft er bescheiden onder. "Eigenlijk is het voor alle vrijwilligers. Ik snap dat dat niet kan, maar het is wel heel bijzonder." Ook Jan en Mieke Veenink kregen beiden een onderscheiding. "Ik ben niet zo'n man voor in de schijnwerpers eigenlijk", aldus Jan Veenink, die aangeeft dat hij het maatschappelijke werk waardoor hij het lintje kreeg ook zou doen als hij daar geen onderscheiding voor zou krijgen. "Voor de maatschappij moet je wat doen, ik vind dat vanzelfsprekend eigenlijk." Burgemeester Van Dijk was ontzettend trots op zijn inwoners. "Ze hebben het dik verdiend!"

Het opspelden van de onderscheidingen vond plaats onder luid applaus van familie, vrienden en kennissen, die niet enkel aanwezig waren om in de vreugde te delen, maar ook omdat ze de decorandi onder valse voorwendselen naar de DRU Cultuurfabriek hadden gelokt. "Er kwam iemand hier in zijn kluskleren, omdat die zogezegd een klus bij de DRU moest doen", vertelt Van Dijk met een glimlach. "Een van zijn vrienden kwam met een tasje met nette kleren en zei: ga jij je maar eens omkleden want het wordt geen klusje maar een lintje. Het is heel leuk om die complotjes mee te krijgen."

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)