DZC'68 voor historisch avontuur in de beker

Gepubliceerd: 10-07-2018 15:07. Bijgewerkt: 18-08-2018 11:30

DZC’68 uit Doetinchem speelt zaterdag 18 augustus een historische wedstrijd. De eersteklasser heeft in de tweede kwalificatieronde voor de KNVB-beker geloot tegen tweededivisionist Scheveningen.

“Dat is niet de minste tegenstander”, weet trainer Steven Verheijen van DZC’68. “Maar we spelen thuis, er zijn gekkere dingen gebeurd in het voetbal.” De eersteklasser debuteert op Sportpark Zuid in de kwalificatiewedstrijden voor de KNVB-beker, maar is volgens aanvoerder Robin Faber niet kansloos. “Scheveningen is geen De Graafschap”, aldus de oud-verdediger van onder meer De Graafschap, FC Eindhoven en PSV over de ploeg die drie niveaus hoger speelt. “Het afgelopen jaar hebben we in de beker ook goede resultaten neergezet”, weet Faber. “Met een beetje gemakzucht bij de tegenstander en als wij een goede dag hebben is alles mogelijk.”

De aanvoerder denkt stiekem al na over de volgende rondes in het bekertoernooi. “In de kleedkamer hebben we gezegd dat we de ronde erna de top drie willen tegenkomen. De ronde daarop leek ons Vitesse wel leuk, en dan gaan we verder en verder.” De droomtegenstander voor de trainer van DZC is Feyenoord. “Je mag altijd dromen”, aldus Verheijen. “Of dat reëel is, gaan we dan zien.”

De wedstrijd tegen Scheveningen wordt op zaterdagmiddag 18 augustus om 14.30 uur gespeeld op Sportpark Zuid in Doetinchem. De winnaar plaatst zich voor het hoofdtoernooi van de beker, waar profclubs wachten als mogelijke tegenstander.

Foto: REGIO8 (archief)

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)