DZC'68 niet in hoofdtoernooi van KNVB-Beker

Gepubliceerd: 18-08-2018 19:08. Bijgewerkt: 19-08-2018 8:37

DZC’68 is er niet in geslaagd om het hoofdtoernooi van de KNVB-Beker te bereiken. De Doetinchemse eersteklasser verloor zaterdag tijdens de voorronde in eigen huis van tweededivisionist Scheveningen: 0-2.

In de eerste helft was het Scheveningen dat de wedstrijd controleerde en gevaarlijk was in de omschakeling. In de twintigste minuut kregen de Hagenezen de grootste kans van de eerste helft waarbij een kopbal via de onderkant van de lat nog door de Doetinchemse defensie weggewerkt kon worden.

In de tweede helft kwam DZC’68 meer aan voetballen toe, maar toch was het tweededivisionist Scheveningen dat toesloeg in de 68e minuut. Oud-superboer Tim Peters scoorde via een kopbal, waarbij keeper Job Tadema van DZC onder de bal doorliep. In de slotminuut gooide de Zuid-Hollanders de wedstrijd op slot en maakten zij de 0-2, waarmee het bekeravontuur voor eersteklasser DZC’68 definitief ten einde kwam en Scheveningen zich plaatste voor het hoofdtoernooi.

Tevreden ondanks uitschakeling

Ondanks de uitschakeling was trainer Steven Verheijen van DZC'68 tevreden. “Ik kan wel met een goed gevoel terugkijken op de wedstrijd”, vertelt hij bij 8SPORT op Optimaal FM. “We hebben er tot de 89e minuut een wedstrijd van weten te maken.” Voor de Doetinchemmers was het bekeravontuur een ‘toetje’. “In de geschiedenis van DZC is dit nog niet eerder gebeurd, dus daar kunnen wij als DZC’68 tevreden mee zijn.” 

Volgens Verheijen leefde de wedstrijd in Doetinchem en omstreken. “Er waren tussen de 600 en de 700 man, de complimenten van de supporters waren na de wedstrijd voor ons. Als ik zie wat we vandaag neer hebben gezet dan ziet het er prima uit voor komend seizoen.”

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)